FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poraz Mirka Filipovića

SAITAMA/ZAGREB, 28. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatski borac MirkoFilipović nije uspio postati novi svjetski prvak u Ultimate fightu.
SAITAMA/ZAGREB, 28. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatski borac Mirko Filipović nije uspio postati novi svjetski prvak u Ultimate fightu.

"Cro Cop" je u Saitama Areni pred 40.000 gledatelja u predgrađu Tokija izgubio nakon tri runde i ukupno 20 minuta borbe jednoglasnom odlukom sudaca od dosadašnjeg vladara PRIDE-a Fjodora Jemjeljanjenka.

Bila je to dugo očekivana i najavljivana borba između bivšeg hrvatskog policajca i ruskog vojnog specijalca. Japanci su već odavno ovaj meč proglasili "mečom stoljeća". Rus je i protiv Filipovića pokazao kako je trenutačno najbolji borac ultimate fighta. Njegova dominacija traje skoro pet godina, točnije 56 mjeseci je "ruski medvjed", kako ga zovu, bez poraza.

Iako je Fjodoru glavno oružje "ground-and-pound", aktualni svjetski prvak je od prve minute krenuo u otvorenu "stand-up" borbu. Konstantno je vršio pritisak i neprestanom kretnjom pokušao Filipovića stjerati u kut, koji se u početnim minutama držao previše pasivno. Fjodor je bio dominantan i zadao je Mirku niz udaraca u tijelo.

Nakon nekoliko minuta Cro Cop se počeo lagano opuštati i uzvratio je s nekoliko odličnih udaraca i pritom suparniku raskrvario nos i napravio posjekotinu na licu. Nakon neuspjelog hihg-kicka pada na pod i borba se nastavila na parteru. Do konca prve runde, koja je trajala deset minuta, Fjodor nije uspio ozbiljnije uzdrmati Filipovića. Suci su dva puta zbog Fjodorova krvarenja prekinuli borbu, a nakon kraće pauze vratili su je u zatvorenu gard poziciju na parteru.

Fjodor je i drugu rundu otvorio daleko agresivnije. Iako je bilo vidljivo kako je naporna borba ostavila traga na fizičkoj kondiciji, Fjodor je izgledao daleko svježije. Vrlo je brzo tehnikom rušenja oborio Filipovića i borba je nastavljena na tlu. Mirko nije držao defanzivni dio čvrsto kao i u prvoj rundi, no uspio je izdržati do konca druge dionice koja je trajala pet minuta.

U posljednjih pet odlučujućih minuta, Filipović nije uspio nadkonaditi veliki bodovni zaostatak. Fjodor ga je brzo srušio, no zbog pasivnosti sudac je vratio borbu u "stand-up". No, ne zadugo, jer je Fjodor vrlo brzo ponovo oborio suparnika. Borba za naslov svjetskog prvaka završila je nakon teških i iscrpljujućih 20 minuta u kojima je Fjodor posve dominirao i u "stand up" borbi i na tlu.

Njihova borba se tako dogodila skoro dvije godine nakon što je prvi put najavljena. Prvi put je otkazana u kolovozu 2003. godine, kada je Fjodor slomio šaku u borbi protiv Garyja Goodridgea, a potom je Filipović izgubio status prvog protivnika nakon poraza od Antonia Rodriga Nogueira. Činilo se kako će se napokon susresti Grand Prixu 2004. godine, no Cro Copa je tada zaustavio Kevin Randleman.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙