FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VN Italije: Montoyi prva startna pozicija

MONZA, 3. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Kolumbijski vozač Juan PabloMontoya (McLaren) krenut će s prve startne pozicije u sutrašnjoj utrciformule 1 za Veliku nagradu Italije, koja se vozi na stazi u Monzi.
MONZA, 3. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Kolumbijski vozač Juan Pablo Montoya (McLaren) krenut će s prve startne pozicije u sutrašnjoj utrci formule 1 za Veliku nagradu Italije, koja se vozi na stazi u Monzi.

U prvom redu, odmah do Montoye, bit će i vodeći u Svjetskom prvenstvu Španjolac Fernando Alonso (Renault).

Iz drugog reda startat će BAR-ov dvojac Jenson Button i Takuma Sato, a u trećem redu nalaze se sedmerostruki svjetski prvak Michael Schumacher (Ferrari) i Talijan Jarno Trulli (Toyota).

U današnjim kvalifikacijama najbrži je bio Finac Kimi Raikkonen (McLaren). No, on je zbog promjene motora kažnjen sa deset mjesta slabijom startnom pozicijom i sutra će u utrku krenuti s 11. mjesta.

Raikkonen je bio najbrži i na posljednjem slobodnom treningu, uoči današnjih kvalifikacija. No, nakon povratka u boks ustanovljeno je da nešto nije u redu s klipovima motora, pa je motor morao biti promijenjen, a on je kažnjen sa deset mjesta slabijom startnom pozicijom. Na većini staza to bi bio veliki peh. No, trkalište u Monzi slovi za najbržu stazu u kalendaru formule 1 i pruža brojne prilike za pretjecanje. Kako su McLareni znatno brži od konkurencije, Raikkonen će imati dosta prostora da u samoj utrci nadoknadi ono što će izgubiti zbog loše startne pozicije.

Raikkonen je slavio na posljednje dvije utrke, a u ukupnom poretku Svjetskog prvenstva zaostaje 24 boda za Alonsom. Do kraja sezone preostalo je još pet utrka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙