FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusko ministarstvo otvorilo urede u sjedištu EU-a i NATO-a

ZAGREB/MOSKVA, 20. rujna 2005. (Hina) - Rusko ministarstvo zaizvanredne situacije otvorilo je svoje urede u sjedištima Europskeunije i NATO-a, javile su u utorak ruske novinske agencije.
ZAGREB/MOSKVA, 20. rujna 2005. (Hina) - Rusko ministarstvo za izvanredne situacije otvorilo je svoje urede u sjedištima Europske unije i NATO-a, javile su u utorak ruske novinske agencije.

"U skladu s odlukom ruskog predsjednika, ministarstvo za izvanredne situacije otvorilo je urede u EU-u i NATO-u", rekao je direktor odjela ministarstva za međunarodne odnose Jurij Bražnikov, a prenio je Interfax.

Bražnikov je izjavio, kako prenosi Itar-Tass, da su u suradnji s ruskim ministarstvima vanjskih poslova i obrane pripremljeni temelji za slanje predstavnika u NATO i EU.

Prema njegovim riječima, na dužnost predstavnika ruskog ministarstva za izvanredne situacije u EU-u imenovan je Vladimir Kuvšinov, a u NATO-u Dmitrij Lobanov.

Kako je dalje rekao, zadaća tih stalnih predstavnika bit će "promoviranje ruskih inicijativa s ciljem uspostave europskog centra za borbu protiv katastrofa, europskog ministarstva za izvanredne situacije, kao i promoviranje ruske tehnologije na međunarodnom tržištu", navodi Itar-Tass.

"Otvorena je nova stranica u povijesti ureda ruskog ministarstva za izvanredna stanja u inozemstvu. To je nova faza u suradnji Rusije s tim europskim strukturama", istaknuo je Bražnikov.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙