FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD će s Hrvatskom promicati demokraciju u jugoistočnoj Europi

NEW YORK,20. rujna(Hina) - Sjedinjene Države i Hrvatska namjeravajuzajednički raditi na promicanju demokracije na prostoru jugoistočneEurope, rečeno je u ponedjeljak u New Yorku na susretu hrvatskeministrice vanjskih poslova Kolinde Grabar-Kitarović i američkedržavne podtajnice Paule Dobriansky.
NEW YORK,20. rujna(Hina) - Sjedinjene Države i Hrvatska namjeravaju zajednički raditi na promicanju demokracije na prostoru jugoistočne Europe, rečeno je u ponedjeljak u New Yorku na susretu hrvatske ministrice vanjskih poslova Kolinde Grabar-Kitarović i američke državne podtajnice Paule Dobriansky.

Hrvatska ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Grabar-Kitarović razgovarala je o suradnji Hrvatske i SAD-a s američkom državnom podtajnicom za demokraciju i globalna pitanja Dobriansky na rubu zasjedanja Opće skupštine Ujedinjenih naroda.

Dobriansky je iznijela američku inicijativu da SAD i Hrvatska zajednički osmišljavaju i provode programe za jačanje demokracije u zemljama jugoistočne Europe što je Grabar- Kitarović prihvatila.

Dobriansky je kazala kako Hrvatska može odigrati aktivnu ulogu u širenju demokracije u jugoistočnoj Europi, a Grabar- Kitarović da Hrvatska želi raditi zajedno sa SAD-om na širenju demokratskih vrijednosti koje zastupaju obje zemlje.

Američka državna podtajnica je istaknula kako SAD cijeni doprinos Hrvatske aktivnostima Zajednice demokracija, pokreta koji promiče demokraciju u svijetu, te Demokratskog fonda UN-a, novoosnovanog dragovoljnog fonda koji treba pružati pomoć zemljama u jačanju demokratskih institucija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙