FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: VOA: Hrvatskoj će do kraja 2006. biti obustavljen veliki dio pomoći američke vlade

ZAGREB, 16. rujna 2005. (Hina) - Do kraja 2006. godine obustavit će seveliki dio pomoći koju Hrvatska kroz program SEED dobiva od američkevlade, najavio je dužnosnik američke agencije USAID Drew Luten,izvijestila je postaja Glas Amerike.
ZAGREB, 16. rujna 2005. (Hina) - Do kraja 2006. godine obustavit će se veliki dio pomoći koju Hrvatska kroz program SEED dobiva od američke vlade, najavio je dužnosnik američke agencije USAID Drew Luten, izvijestila je postaja Glas Amerike.

Drew Luten, pomoćnik upravitelja za Europu i Euroazijsko područje pri USAID-u, najavio je da će 83 posto ukupne pomoći koju Hrvatska od američke vlade dobiva kroz program SEED biti ukinuto do kraja fiskalne 2006. godine, prenosi VOA.

"Planiramo da će fiskalna godina 2006. biti zadnja godina financiranja Hrvatske i Bugarske. Fiskalna 2007. bit će zadnja godina financijske pomoći Rumunjskoj", rekao je Drew Luten, prenijela je VOA.

Odluke o obustavljanju programa pomoći SEED donose se na temelju ocjene o napretku koje zemlje primatelji pomoći postižu u demokratskim i ekonomskim reformama. Prema tom kriteriju, Hrvatska je "prilično uspješna", rekao je Drew Luten u raspravi vođenoj u Kongresu, navela je VOA.

U fiskalnoj godini 2004, ukupna pomoć izdvojena u američkom proračunu za Hrvatsku iznosila je 28 milijuna i 890 tisuća dolara, od čega je program SEED iznosio 24 milijuna i 850 tisuća dolara. Program SEED u Hrvatskoj financira projekte razvoja demokracije, ekonomske i socijalne reforme, uključujući i inicijative u ministarstvima pravosuđa i financija, navodi postaja Glas Amerike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙