FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zawahri, čelnik al Qaede, na video-vrpci o eksplozijama u Londonu

DUBAI, 20. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Al Qaeda drži da jesamoubilački bombaški napad izveden u srpnju u Londonu udar na"britansku aroganciju", izjavio je jedan od čelnika al-Qaede Aymanal-Zawahri putem video-vrpce objavljene u ponedjeljak na satelitskomprogramu arapske TV postaje Al Jazeera.
DUBAI, 20. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Al Qaeda drži da je samoubilački bombaški napad izveden u srpnju u Londonu udar na "britansku aroganciju", izjavio je jedan od čelnika al-Qaede Ayman al-Zawahri putem video-vrpce objavljene u ponedjeljak na satelitskom programu arapske TV postaje Al Jazeera.

"Napad u Londonu jedan je od napada koje je al-Qaeda...imala čast izvesti protiv cionista, britanske arogancije i agresije britanskih križara usmjerene prema Muslimana tijekom više od sto godina", rekao je Zawahri.

Optužio je Veliku Britaniju za "povijesni zločin uspostave Izraela i nastavak zločina u Afganistanu i Iraku".

"Takvi i drugi napadi imaju za cilj razotkriti pravo, hipokratsko lice zapadne civilizacije koja govori o ljudskim pravima i slobodi samo dok je to u njenom interesu", rekao je navodeći pritom agresivan nastup britanskih snaga sigurnosti nakon eksplozija u Londonu.

Zawahri je ocijenio i da izbori u Afganistanu nisu bili slobodni te inzistirao na tvrdnji da su Talibani ondje još uvijek snažni.

TV-postaja Al Jazeera je navela da je video-vrpcu priredila al Qaeda kako bi obilježila četvrtu godišnjicu od napada 11. rujna 2001.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙