FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bagdadski imam tvrdi da je al-Zarqawi odavno mrtav

PARIZ, 16. rujna 2005. (Hina/dpa) - Čelnik al-Qaide u Iraku, JordanacAbu Musad al-Zarqawi odavno je mrtav, rekao je bagdadski imam SheikhJawad al-Khalizi u intervjuu za francuski dnevnik Le Monde.
PARIZ, 16. rujna 2005. (Hina/dpa) - Čelnik al-Qaide u Iraku, Jordanac Abu Musad al-Zarqawi odavno je mrtav, rekao je bagdadski imam Sheikh Jawad al-Khalizi u intervjuu za francuski dnevnik Le Monde.

Imam bagdadske šijitske džamije al-Kazemiye rekao je da je nedavna al-Zarqawijeva "objava rata šijitima" obična "izmišljotina (američkoga) okupatora kako bi se podijelio narod".

"Ubijen je na početku rata u sjevernome Iraku dok je s Anwarom al-Islamom bio u Kurdistanu. Njegova je obitelj u Jordanu čak je održala i pogrebnu svečanost", dodao je al-Khalazi u intervjuu za subotnje izdanje Le Mondea.

Navodnom al-Zarqawijevom objavom "totalnoga rata" šijitima željelo se pokazati "da je njima draže tražiti sklonište među Amerikancima nego pridružiti se pokretu otpora", rekao je al-Khalizi. Šijiti u Basri na jugu Iraka sudjeluju u otporu.

Al-Khalizi je zatražio vremenske rokove za povlačenje okupacijskih snaga kako bi se "spasio" Irak, imenovanje državnih vlasti pod okriljem UN-a, nacionalni dijalog i održavanje izbora koje bi promatrala međunarodna zajednica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙