FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

London: Otkrivene statue princeze Diane i Dodija al Fayeda

LONDON, 24. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Dva brončana kipa princezeDiane i Dodija Al Fayeda otkriveni su u srijedu u Londonu, prije negojedan bude postavljen u poznati dućan Harrod's u Londonu, a drugi uParizu na još uvijek nepoznatoj lokaciji.
LONDON, 24. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Dva brončana kipa princeze Diane i Dodija Al Fayeda otkriveni su u srijedu u Londonu, prije nego jedan bude postavljen u poznati dućan Harrod's u Londonu, a drugi u Parizu na još uvijek nepoznatoj lokaciji.

Naručio ih je egipatski milijarder Mohamed Al Fayed, vlasnik londonskog Harrod'sa. Kipovi su do pojedinosti identični, a predstavljaju britansku princezu i njezinog prijatelja koji plešu valcer, a nadlijeće ih albatros.

Pod imenom "Nedužne žrtve", ta djela potpisuje Bill Mitchell, kipar i umjetnički savjetnik Harrod'sa.

Za kip namijenjen Londonu nema nepoznanica: bit će smješten u Harrod'su gdje se Klub obožavatelja princeze Diane već može diviti dvjema (neopranim) čašama iz kojih su ona i Dodi posljednji put pili, u pariškom klubu Ritz, nekoliko sati prije smrti u prometnoj nesreći 31. kolovoza 1997.

O lokaciji pariškog kipa još nije donesena odluka, ali je malo vjerojatno da će biti postavljen u blizini mjesta nesreće, podvožnjaka kod mosta Alma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙