FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dijelovi New Orleansa ponovo otvoreni za stanovnike

NEW ORLEANS, 19. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Pojedini stanovnici NewOrleansa, koji su pobjegli iz grada nakon što ga je opustošio uraganKatrina, u ponedjeljak su krenuli svojim kućama u prvoj službenootvorenoj gradskoj četvrti, a istodobno ne prestaje svađa saveznih igradskih vlasti oko planova da se idućih dana dopusti povratak u manjestradale dijelove.
NEW ORLEANS, 19. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Pojedini stanovnici New Orleansa, koji su pobjegli iz grada nakon što ga je opustošio uragan Katrina, u ponedjeljak su krenuli svojim kućama u prvoj službeno otvorenoj gradskoj četvrti, a istodobno ne prestaje svađa saveznih i gradskih vlasti oko planova da se idućih dana dopusti povratak u manje stradale dijelove.

Algiers, četvrt koja leži nasuprot Francuskoj četvrti, smještena na drugoj obali Mississippija i manje stradala od drugih dijelova grada, dopustit će ljudima da se konačno vrate u svoje domove.

U drugim dijelovima grada stanovnici se mogu vraćati nakratko, kako bi izvukli imovinu, a u nekima ljudi borave bez službenoga dopuštenja.

One koji se vraćaju dočekuje gradonačelnikovo upozorenje. "Ulazite na vlastitu odgovornost", kaže se u letku koji se dijeli na ulaznim točkama. "Grad New Orleans i dalje je opasno mjesto i stalno se procjenjuje opasnost po sigurnost i zdravlje (građana)".

Vremenski rokovi za daljnje otvaranje gradskih četvrti dovedeni su u pitanje u ponedjeljak uoči sastanka gradonačelnika koji potiče ljude na povratak i viceadmirala Obalne straže Thada Allena koji je na čelu državne operacije normaliziranja stanja nakon Katrine, a koji tvrdi da grad nije spreman na povratak čak stotinu i osamdeset tisuća stanovnika.

Allen kaže da je New Orleans opasan po zdravlje zbog nestašice pitke vode, zbog toga što kanalizacija ne funkcionira, a ima i problema s opskrbom električnom energijom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙