FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 24. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 15,30 sati.
ZAGREB, 24. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati.

ZAGREB - Zbog vodostaja rijeke Mure od plus 460 centimetara, u općinama Goričan i Kotoriba u koje je stigao vodeni val, jutros je proglašeno izvanredno stanje obrane od poplava za dionice Vološčak-Goričan, priopćeno je iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje. Na području Međimurske županije angažirano je oko 300 ljudi, dijelom dobrovoljaca u mjestima Sv. Martin na Muri, Mursko Središće, Križovec, Miklavec i Podturen, a u sanaciju je bilo uključeno i šest bagera, osam kamiona te desetak traktora.

ZAGREB - U Zavodu za javno zdravstvo u Požegi je analizom uzoraka vode uzetih iz vodoopskrbnog sustava za područje Čaglina, Sovskog Dola, Djedine Rijeke, Ruševa i Pake, utvrđeno da voda nije za piće, jer i dalje sadrži povećan broj mikroorganizama i povećane je mutnoće. Na području Pakraca i Lipika također je utvrđeno da zbog povećane mutnoće voda nije za piće. I na području Jastrebarskog na vodoopskrbnim sustavima ustanovljeno je zamućivanje vode, a slična situacija utvrđena je u Karlovačkoj županiji na području Velemerića i Slunja.

VINKOVCI - Djelatnici Policijske uprave vukovarsko-srijemske uhitili su u Vrbanji blizu državne granice sa Srbijom i Crnom Gorom 44 osobe u dva kombija zagrebačkih tablica, potvrdio je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Miroslav Janić. Osobe su uhićene jučer, a treći kombi policiji je pobjegao. Uhićena su 32 albanska i 12 državljana SCG-a podrijetlom s Kosova. Utvrđeno je da su pješice prešli državnu granicu, a dalje su ih trebali prevesti kombi vozilom, čiji su ih vozači napustili i pobjegli. Janić je potvrdio da je policija tijekom prijepodneva uhitila jednoga vozača i da je riječ o hrvatskom državljaninu.

KUTINA - Kulturno umjetničko društvo iz Kutine - "Ivančice" predstavljat će Hrvatsku na Međunarodnom festivalu dječjeg folklora koji će se od 26. do 30. kolovoza održati u portugalskom gradu Medroesu. Mladi folkloristi nastupit će četiri puta s ukupno 80 minuta programa s prepoznatljivim Moslavačkim Ivanjem i plesovima iz Međimurja. KUD Ivančice, koji ove godine obilježava 10. obljetnicu rada, domaćin je i Trećeg festivala dječjeg folklora koji će se u Kutini održati od 30. rujna do 2. listopada. Prijavljeno je 746 izvođača, a uz hrvatske nastupaju i dječje skupine iz Poljske, Slovačke i Mađarske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙