FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Folklornim večerima otvorene 40. Vinkovačke jeseni

VINKOVCI, 9. rujna 2005. (Hina) - Svečanim otvorenjem Folklornih večeriu Vinkovcima su večeras počele 40. vinkovačke jeseni.
VINKOVCI, 9. rujna 2005. (Hina) - Svečanim otvorenjem Folklornih večeri u Vinkovcima su večeras počele 40. vinkovačke jeseni.

Na Vinkovačkim jesenima koje se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Vlade Ive Sanadera održavaju od 9. do 18. rujna održat će se 80-ak folklornih, kulturnih, gospodarskih, športskih i drugih priredaba.

Folklorne večeri, na kojima će svojim nastupima bogatstvo slavonske tradicijske kulture predstaviti 50 odraslih i 22 dječje folklorne skupine iz Vukovarsko-srijemske županije, otvorio je župan Božo Galić. Zahvalivši svim dosadašnjim organizatorima Vinkovačkih jeseni, istaknuo je kako su svi shvatili da Vinkovačke jeseni simboliziraju opstojnost hrvatskog naroda.

Posjetiteljima na Trgu Vinkovačkih jeseni obratio se gradonačelnik Mladen Karlić, ocijenivši kako su u 40 godina svog djelovanja Jeseni poticale očuvanje tradicijske baštine i u Slavoniji i u Hrvatskoj. "Vinkovačke jeseni sjedinile se cijelu Hrvatsku u folkloru i očuvanju narodne baštine", poručio je Karlić.

Po procjenama organizatora 40. vinkovačkih jeseni grada Vinkovaca i Zajednice kulturno-umjetničkih društava Vukovarsko-srijemske županije na ovogodišnjim Jesenima sudjelovat će oko 8000 sudionika, a očekuje se kako će priredbe pratiti oko 100 tisuća posjetitelja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙