FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebački velesajam opravdao očekivanja

ZAGREB, 18. rujna 2005. (Hina) - Ovogodišnji 81. Jesenski međunarodnizagrebački velesajam (JMZV) opravdao je očekivanja te se potvrdio kaosredišnji gospodarski događaj u zemlji i na jugoistoku Europe,ocijenio je u nedjelju pomoćnik generalnog direktora Zagrebačkogvelesajma, Juraj Centner.
ZAGREB, 18. rujna 2005. (Hina) - Ovogodišnji 81. Jesenski međunarodni zagrebački velesajam (JMZV) opravdao je očekivanja te se potvrdio kao središnji gospodarski događaj u zemlji i na jugoistoku Europe, ocijenio je u nedjelju pomoćnik generalnog direktora Zagrebačkog velesajma, Juraj Centner.

O uspješnosti i poslovnosti ovogodišnje sajamske priredbe svjedoče podatci o 1750 izlagača, od čega je njih 789 iz inozemstva, odnosno 40 zemalja svijeta, kazao je Centner na konferenciji za novinare.

S jučerašnjim danom Jesenski međunarodni Zagrebački velesajam posjetilo je 85.658 posjetitelja, a očekuje se da će do večeras njihov broj biti oko 100.000, dodao je.

Glavne tematske cjeline te sajamske priredbe bile su Energetika, Promet i logistika, Graditeljstvo, sanitarije, elektroindustrija, Strojarska i metalna industrija, Prehrana i poljoprivreda, Eko-etno Hrvatska, Dani mode, Široka potrošnja, Arca - međunarodna izložba inovacija, a novost je ovogodišnjeg sajma i prvi Sajam glazbe.

Ovogodišnji Zagrebački velesajam obilovao je i bogatim stručno-popratnim aktivnostima pa je tako na 20 različitih stručnih skupova bilo više od 2.000 sudionika. Posebice treba istaknuti Hrvatski gospodarski forum, tradicionalni susret gospodarstvenika s predstavnicima hrvatske Vlade, na kojem je bilo 600 sudionika, rekao je pomoćnik generalnog direktora ZV-a Juraj Centner.

Ove godine na JMZV-u umjesto tradicionalnog projekta zemlje partner predstavila se Hrvatska, pod nazivom Hrvatska-vaš poslovni partner, a cilj ovog projekta bio je omogućiti inozemnim i domaćim poslovnim ljudima da na jednom mjestu dobiju sve relevantne informacije u vezi s gospodarstvom, ulaganjima, privatizacijom i sl.

Projekt Hrvatska-vaš poslovni partner, opravdao je svoju svrhu, ocijenilo je poslovodstvo Zagrebačkog velesajma.

Centner je na konferenciji za novinare iznio i prve rezultate anketnog istraživanja izlagača, poslovnih posjetitelja i široke publike, po kojima je 79 posto izlagača izrazilo zadovoljstvo poslovnim posjetom.

Nove proizvode izložilo je 71 posto ispitanih izlagača, a kao glavne motive nastupa izlagači su izdvojili njegovanje odnosa sa starim poslovnim partnerima (24 posto), nove poslovne kontakte (21 posto) i prezentaciju novih proizvoda i usluga (17 posto).

Poslovodstvo ZV-a izrazilo je zadovoljstvo i postignutim financijskim rezultatima jesenske manifestacije koji su na razini lanjskih, no konkretne brojeve imat će za 15-tak dana.

U sklopu 81. JMZV-a dodijeljene su i nagrade najuspješnijim izlagačima kao i Medalje kakvoće za prehrambene proizvode.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙