FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA - GOSPODARSTVO - ZA SRIJEDU, 14. RUJNA

ZAGREB, 14. rujna 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 14 rujna.
ZAGREB, 14. rujna 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 14 rujna.

ZAGREB - U sklopu Jesenskog međunarodnog zagrebačkog velesajma (JZMV) održat će se tradicionalni Hrvatski gospodarski forum - susret premijera Ive Sanadera i članova Vlade s hrvatskim gospodarstvenicima. Tema ovogodišnjeg foruma je 'Konkurentnost Hrvatske na putu prema Europskoj uniji'. Organizatori skupa su Hrvatska gospodarska komora i Zagrebački velesajam (11 sati, Zagrebački velesajam, Kongresni centar, Avenija Dubrovnik 15).

ZAGREB - Valjaonica cijevi Sisak predstavit će na konferenciji za novinare u sklopu svoga nastupa na Zagrebačkom velesajmu prve rezultate poslovanja koje je tvrtka ostvarila pod vodstvom domaćeg menadžmenta te poslovne planove za naredno razdoblje (9.45 sati, Zagrebački velesajam, Paviljon 10).

ZAGREB - U organizaciji Saveznog ministarstva gospodarstva i rada Savezne Republike Njemačke u sklopu JZMV-a bit će obilježen tradicionalni Njemački dan. Ove godine na zajedničkom izložbenom prostoru sudjeluje 16 tvrtki iz Njemačke sa područja elektromehanike, strojogradnje, građevinskog materijala i opreme, strojarske i metalne industrija, proizvodnje gospodarskih vozila i dr. Posebno se predstavljaju poduzeća iz njemačke pokrajine Rheinland - Pfalz. Izvan organizacije njemačkog Ministarstva gospodarstva i rada, na JZMV-u se predstavlja još 110 njemačkih izlagača, dijelom na vlastitim štandovima, a dijelom u suradnji s hrvatskim partnerima (Zagrebački velesajam, Paviljon 10a).

ZAGREB - Rumunjsko veleposlanstvo u Zagrebu organizator je nastupa 14 rumunjskih tvrtki na JZMV-u, koje se predstavljaju na 200 kvadratnih metara izložbene površine. Uz industrijske proizvode, glavna uzdanica rumunjskog velesajamskog nastupa ove godine su tamošnja vina i žestoka pića, te kozmetički proizvodi. Na poslovnom druženju na rumunjskom štandu, rumunjski domaćini prezentirat će mogućnosti suradnje i investiranja u rumunjsko gospodarstvo (15 sati, Zagrebački velesajam).

ZAGREB - U okviru izložbe Eko-etno Hrvatska na Zagrebačkom velesajmu održat će se seminar 'Marketing i zaštita autohtonih prehrambenih proizvoda'. Raspravljat će se o zaštiti i izvornosti zemljopisnog podrijetla hrane te o iskustvima njemačkih poljoprivrednika u tom području kao i hrvatskoj praksi, kroz dodjelu znakova kvalitete Hrvatske gospodarske komore (10 sati, Zagrebački velesajam, Klub izlagača).

ZAGREB - Udruga malih i srednjih poduzetnika, Europski pokret Split i splitski Ekonomski fakultet najavit će na konferenciji za novinare odražavanje Dana poduzetnika, 7. listopada (11 sati, Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog, Trg Stjepana Radića 4).

ZAGREB - U povodu održavanja trećeg IBM Foruma od 21. do 23. rujna, održat će se susret s predstavnicima medija na kojemu će čelnici tvrtke IBM Hrvatska najaviti teme foruma (11 sati, Miramarska 23).

ZAGREB - Nepodmirene naloge za plaćanje, u ukupnom iznosu od 10,7 milijardi kuna, u srpnju je u Hrvatskoj imalo 20.047 pravnih osoba sa ukupno 32.683 zaposlenih. Nakon tri mjeseca smanjivanja, u lipnju je zabilježeno jednokratno povećanje iznosa nepodmirenih naloga blokiranih pravnih osoba, na 10,8 milijardi kuna, da bi u srpnju ponovno taj iznos bio smanjen na 10,7 milijardi kuna. Iako se iznos nepodmirenih naloga ove godine smanjuje sporijom dinamikom od prošlogodišnje, razina nepodmirenih naloga, od svibnja, ne prelazi 11 milijardi kuna, napominju analitičari Hrvatske gospodarske komore pozivajući se na podatke Financijske agencije.

ZAGREB - Zagreb je u srpnju ove godine posjetilo 16,4 posto više turista koji su ostvarili 10 posto više noćenja nego u istom lanjskom mjesecu, a poraste turističkog prometa glavni je hrvatski grad zabilježio i u sedam mjeseci, i to 6,4 posto više turističkih dolazaka i 5,2 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Tijekom sedam mjeseci pak Zagreb je posjetilo ukupno 301,3 tisuće turista koji su ostvarili 510,6 tisuća noćenja, pri čemu se po 69,3 posto dolazaka i noćenja odnosilo na strane turiste. Bilo ih je 209 tisuća ili 13,3 posto više nego u lanjskih sedam mjeseci. Domaćih je turista u sedam mjeseci u Zagrebu bilo manje nego lani - došlo ih je 92,3 tisuće ili 6,5 posto manje.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

faks: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙