FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Berlusconi ide na Tahiti ako izgubi na izborima

RIM, 5. rujna 2005. (Hina/dpa) - Talijanski premijer Silvio Berlusconiizjavio je da će napustiti zemlju i oploviti Pacifički ocean akosljedeće godine izgubi na općim izborima.
RIM, 5. rujna 2005. (Hina/dpa) - Talijanski premijer Silvio Berlusconi izjavio je da će napustiti zemlju i oploviti Pacifički ocean ako sljedeće godine izgubi na općim izborima.

U izjavama objavljenim u ponedjeljak u vodećim talijanskim listovima, Berlusconi je rekao da se unatoč nezadovoljstvu unutar svoje vlade desnog centra spreman žrtvovati i voditi zemlju u drugom mandatu.

"Ako mi Italija odluči dati povjerenje žrtvovat ću se idućih pet godina. U suprotnom slučaju, otići ću na lijepom brodu na Tahiti i zahvaliti svojoj sretnoj zvijezdi što me poštedjela preuzimanja takve žrtve", rekao je Berlusconi.

Nakon što je izabran 2001. godine zbog obećanja da će Italiju učiniti naprednom, Berlusconi je pretrpio veliki pad popularnosti zbog lošeg stanja talijanskog gospodarstva. Nekada neosporavani vođa desnog centra, Berlusconi je sada suočen s pozivima da odstupi koje odašilju umjereni političari iz njegove koaliciji.

Njegov najveći protivnik na sljedećim izborima bit će vođa ujedinjene ljevice Romano Prodi, nekadašnji predsjednik Europske komisije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙