FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibenik: slovenski ronilac umro na putu za bolnicu

ŠIBENIK, 17. rujna 2005. (Hina) - Četrdesetogodišnji slovenski ronilacpreminuo je oko 16 sati u kolima Hitne pomoći na putu prema šibenskojOpćoj bolnici, četrdesetak minuta nakon što je izronio iz moranedaleko otoka Murtera, a njegov 48-godišnji kolega prebačen je ubarkomoru splitske bolnice "Firule" radi dekompresijske bolesti,izvijestila je večeras Šibensko-kninska policijska uprava.
ŠIBENIK, 17. rujna 2005. (Hina) - Četrdesetogodišnji slovenski ronilac preminuo je oko 16 sati u kolima Hitne pomoći na putu prema šibenskoj Općoj bolnici, četrdesetak minuta nakon što je izronio iz mora nedaleko otoka Murtera, a njegov 48-godišnji kolega prebačen je u barkomoru splitske bolnice "Firule" radi dekompresijske bolesti, izvijestila je večeras Šibensko-kninska policijska uprava.

Devetorica slovenskih turista iz okolice Celja došla su na Murter na dvodnevno ronjenje u organizaciji škole ronjenja "Aquamarin" vlasnika Josipa Turčinova iz Murtera.

Oko 14 sati Turčinov je slovenske ronioce brodom svoje tvrtke doveo u Nacionalni park "Kornati" zapadno od otoka Čavlin u blizini Murtera.

Slovenci su ronili u parovima na dubini od 28 metara i, po riječima Turčinova, nisu željeli voditelja što je uobičajno u takvim slučajevima.

Nakon što su pod morem bili dvadesetak minuta, 40-godišnji i 48-godišnji ronilac izronili su i doplivali do broda, od kojeg su bili udaljeni 30-tak metara.

Četrdesetogodišnjaku je pozlilo odmah nakon skidanja ronilačke opreme, pa su oba ronioca gliserom prebačena u Murter, gdje su ih čekala kola Hitne pomoći.

Četrdesetogodišnji ronilac umro je na putu u šibensku bolnicu a njegov 48-godišnjeg kolega, nakon pružene liječničke pomoći, prevezen je u Split.

Po nalogu istražnog suca Županijskog suda u Šibeniku Branka Ivića, mrtvo tijelo prevezeno je na Odjel patologije Opće bolnice u Šibeniku radi obdukcije i utvrđivanja točnog uzroka smrti.

Policijski očevid je u tijeku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙