FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Znanstvena tribina u povodu 33. godišnjice smrti patera Zorislava Lajoša

ĐAKOVO, 21. kolovoza 2005. (Hina) - U povodu 33. godišnjice smrtipatera Zorislava Lajoša, u njegovu rodnom selu Širokom Polju, blizuĐakova, danas je održan znanstvena tribina o tom svestranom franjevcu,pokretaču i prvom glavnom uredniku "Glasa Koncila".
ĐAKOVO, 21. kolovoza 2005. (Hina) - U povodu 33. godišnjice smrti patera Zorislava Lajoša, u njegovu rodnom selu Širokom Polju, blizu Đakova, danas je održan znanstvena tribina o tom svestranom franjevcu, pokretaču i prvom glavnom uredniku "Glasa Koncila".

U ime domaćina o pateru Lajošu govorio je Frok Zefiq, župnik župe Vuke, te fra Bonaventura Duda i fra Emanuel Hoško.

"Pater Zorislav Lajoš bio je čovjek koji je živio ispred svojeg vremena", rekao je fra Bonaventura, a fra Emanuel je istaknuo njegov odgojiteljski i prevoditeljski rad, ponajprije njegove zasluge na osnutku Katehetskoga izdavačkog centra. Također je istaknuo Lajoševo prevođenje Biblije mladih na hrvatski, slovenski, mađarski i srpski jezik te pripremu njezina izdanja na poljskom.

Fra Emanuel Hoško je podsjetio da je pater Zorislav Lajoš pokrenuo izgradnju prve crkve u Novome Zagrebu, čije otvorenje nije dočekao zbog tragične smrti u prometnoj nesreći godine 1972.

U povodu 33. godišnjice smrti Zorislava Lajoša, u širokopoljskoj crkvi služena je i misa zahvalnica koju je predvodio franjevački provincijal Željko Železnjak, a nakon mise dvije ulice njemu u čast nazvane su Vijenac patera Zorislava Lajoša.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙