FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Afganistan: otet kandidat na parlamentarnim izborima

KANDAHAR, 3. rujna 2005. (Hina/AFP) - Kandidat na parlamentarnimizborima 18. rujna, upravitelj okruga i tri policajca oteti su na juguAfganistana, priopćile su u subotu mjesne vlasti, dok su odgovornostza otmicu preuzeli talibani koji tvrde da su pogubili taoce.
KANDAHAR, 3. rujna 2005. (Hina/AFP) - Kandidat na parlamentarnim izborima 18. rujna, upravitelj okruga i tri policajca oteti su na jugu Afganistana, priopćile su u subotu mjesne vlasti, dok su odgovornost za otmicu preuzeli talibani koji tvrde da su pogubili taoce.

Kandidat za parlament Mohammed Yaqoob, upravitelj okruga Ghorak Hadji Mohammed Nawab i tri policajca koji su bili u njegovoj pratnji, oteti su u petak na cesti 90 kilometara sjeverozapadno od Kandahara (na jugu Afganistana), rekao je za AFP načelnik policije okruga Ghorak Hadži Paša.

Odgovornost za napad preuzeli su talibanski pobunjenici preko svog službenog predstavnika Abdula Latifa Hakima koji je za AFP izjavio da su taoci mrtvi: "Smaknuli smo svu petoricu pošto im je presudio naš sud".

U Afganistanu se nasilje proširilo ove godine, osobito na jugu, na jugoistoku i na istoku zemlje uz granicu s Pakistanom, što je prouzročilo smrt više od tisuću ljudi ove godine, dok je lani bilo ukupno 850 mrtvih.

Sukobi za koje afganistanske vlasti obično optužuju pobunjenike protiv vlade, počevši od talibana, mogu se pripisati i običnom kriminalu i krijumčarenju, napose narkotika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙