FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Talabani: Američke snage za dvije godine neće biti potrebne

WASHINGTON, 9. rujna 2005. (Hina/AP) - Irački predsjednik JalalTalabani, koji boravi u posjetu Sjedinjenim Državama, u petak je uWashingtonu izjavio kako vjeruje da za dvije godine više neće bitipotrebe za američkim snagama u njegovoj zemlji.
WASHINGTON, 9. rujna 2005. (Hina/AP) - Irački predsjednik Jalal Talabani, koji boravi u posjetu Sjedinjenim Državama, u petak je u Washingtonu izjavio kako vjeruje da za dvije godine više neće biti potrebe za američkim snagama u njegovoj zemlji.

Uza zahvale Amerikancima za njihovu pomoć u oslobađanju od režima Sadama Huseina, Talabani je rekao: "Trebamo američke snage da plaše naše susjede".

Upozorio je da bi brzo povlačenje Amerikanaca i multinacionalnih snaga "moglo voditi do pobjede terorista u Iraku i postati opasna prijetnja regiji, Sjedinjenim Državama i civiliziranome svijetu".

Na konferenciji za novinare u Washingtonu Talabani je rekao: "Ne možemo ni mi ni vi dopustiti predaju Iraka zlim snagama terorizma i religioznoga fanatizma. Za dvije godine više neće biti potrebe za američkim snagama".

U Sjedinjenim Državama raste nezadovoljstvo iračkom politikom predsjednika Georgea W. Busha, pokazuju ispitivanja mišljenja javnosti.

Talabani je iračku borbu za stabilnost opisao kao tešku i izrazio je skepsu prema arapskim iračkim susjedima.

"Svi arapski mediji bez iznimke podržavaju terorizam", rekao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙