FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sadam Husein zaslužuje "umrijeti sto puta"

BAGDAD, 7. rujna 2005. (Hina/AFP) - Šef iračke države Kurd JalalTalabani izjavio je u srijedu da svrgnuti predsjednik Sadam Huseinzaslužuje "umrijeti sto puta" te kazao da je Husein priznao svojezločine sucu Iračkog specijalnog suda (TSI), zadužena da mu sudi zaratne zločine i zločine protiv čovječanstva.
BAGDAD, 7. rujna 2005. (Hina/AFP) - Šef iračke države Kurd Jalal Talabani izjavio je u srijedu da svrgnuti predsjednik Sadam Husein zaslužuje "umrijeti sto puta" te kazao da je Husein priznao svoje zločine sucu Iračkog specijalnog suda (TSI), zadužena da mu sudi za ratne zločine i zločine protiv čovječanstva.

"Sadam Husein zaslužuje umrijeti sto puta", ocijenio je kurdski predsjednik braneći u intervjuu što ga je dao javnoj televiziji Iraqia, odluku da bivšem diktatoru sudi Irački specijalni sud.

"Nema političke odluke da se eliminira Sadam Husein i pravosuđe je nezavisno", kazao je Talabani koji se osobno protivi smrtnoj kazni zbog čega je već potpisao peticiju protiv smaknuća.

"Da nam je pao u šake tijekom rata koji smo vodili, mogli smo ga ukloniti, ali sad mu treba suditi", dodao je on.

Iračka vlada objavila je da će 19. listopada pred Specijalnim sudom početi proces protiv Sadama Huseina i sedam njegovih pukovnika zbog ubojstva više od 140 šijitskih seljaka 1982. godine u području sjeverno od Bagdada nakon pucnjave na konvoj bivšeg predsjednika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙