FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Enel planira dovršiti izgradnju kontroverznog slovačkog nuklearnog postrojenja

BRATISLAVA, 22. kolovoza 2005. (Hina/Dpa) - Talijanska energetskakompanija Enel planira dovršiti projekt nuklearnog postrojenja uSlovačkoj kojem se suprotstavlja susjedna Austrija, izvijestio je uponedjeljak bratislavski dnevni list Spectator.
BRATISLAVA, 22. kolovoza 2005. (Hina/Dpa) - Talijanska energetska kompanija Enel planira dovršiti projekt nuklearnog postrojenja u Slovačkoj kojem se suprotstavlja susjedna Austrija, izvijestio je u ponedjeljak bratislavski dnevni list Spectator.

Enel je pristao dovršiti izgradnju trećeg i četvrtog bloka reaktora blizu Mochovce, u zapadnom dijelu zemlje, gdje već postoje dva reaktora, nakon pregovora sa slovačkom vladom.

"Sada je sigurno da će treći i četvrti blok nuklearke u Mochovceu biti dovršen", rekao je slovački ministar gospodarstva Pavol Rusko.

Budućnost tog nuklearnog postrojenja bila je uključena u pregovore o ugovoru kojim se slovačka vlada složila početkom godine prodati većinski udio Slovenskih elektrarni Enelu za 840 milijuna eura.

Ti pregovori razvukli su se na više mjeseci, no prošloga su tjedna završeni, pri čemu je Enel pristao investirati najmanje 1,5 milijardi eura u dovršetak Mochovce i oko milijun eura da nadogradi postojeće reaktore.

Austrijski aktivisti i Stranka zelenih dugo se već opiru izgradnji slovačkih nuklearnih postrojenja. Prva dva bloka nuklearnog postrojenja s reaktorima sovjetskog dizajna, izgrađeni su 1998. i 1999, a nalaze se svega 160 kilometara od Beča.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙