FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Retrospektiva hrvatske video umjetnosti

ZAGREB, 14. rujna 2005. (Hina) - Prva retrospektivna izložba hrvatskevideo umjetnosti "Insert" koja okuplja djela nastala u video tehniciu razdoblju od ranih sedamdesetih prošlog stoljeća do danas otvara seu utorak 20. rujna u Paviljonu 19 Zagrebačkog velesajma priopćio jedanas organizator izložbe Muzej suvremene umjetnosti (MSU).
ZAGREB, 14. rujna 2005. (Hina) - Prva retrospektivna izložba hrvatske video umjetnosti "Insert" koja okuplja djela nastala u video tehnici u razdoblju od ranih sedamdesetih prošlog stoljeća do danas otvara se u utorak 20. rujna u Paviljonu 19 Zagrebačkog velesajma priopćio je danas organizator izložbe Muzej suvremene umjetnosti (MSU).

Na izložbi će biti predstavljena djela stotinu umjetnika koji se izražavaju videom kao primarnim medijem kao i ostvarenja koja su nastala kao umjetnički izlet u drugi medij. Između ostalih na izložbi će se vidjeti djela Sanje Iveković, Dalibora Martinisa, Gorana Trbuljaka, Brace Dimitrijevića, Ksenije Turčić, Kristine Leko, Davida Maljkovića i drugih.

U formi multiperceptivne prezentacije izložba predstavlja više od 200 djela u različitim oblicima, od jednokanalnih televizijskih videa, prostornih instalacija, višekanalnih projekcija do interaktivnih video djela.

Organizatori napominju da je važan dio izložbe arhiv, po prvi put u hrvatskoj javnosti priređen u digitalnom obliku tako da posjetitelji na kompjutorima mogu pregledavati više stotina video djela. Nakon izložbe arhiv ostaje na uporabi Muzeju suvremene umjetnosti i bit će značajan doprinos edukativnoj djelatnosti u novoj zgradi MSU-a.

O izložbi skrbi kustoski tim u sastavu Tihomir Milovac (voditelj), Branko Franceschi, Silva Kalčić i Antonia Majača.

(Hina) pp/xta ysšh

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙