FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZV: hibridi novosadskog instituta na hrvatskim poljima

ZAGREB, 14. rujna 2005. (Hina) - Naučni institut za ratarstvo ipovrtlarstvo iz Novog Sada već tri godine sije svoje sorte i hibrideratarskih i povrtlarskih kultura na oglednim poljima u Hrvatskoj, atrenutno se na tim poljima u fazi dokazivanja kvalitete nalazi čak 25sorti i hibrida pšenice, kukuruza, suncokreta, soje, paprike i krmnogbilja, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare na Zagrebačkomvelesajmu direktor Instituta Miroslav Malešević.
ZAGREB, 14. rujna 2005. (Hina) - Naučni institut za ratarstvo i povrtlarstvo iz Novog Sada već tri godine sije svoje sorte i hibride ratarskih i povrtlarskih kultura na oglednim poljima u Hrvatskoj, a trenutno se na tim poljima u fazi dokazivanja kvalitete nalazi čak 25 sorti i hibrida pšenice, kukuruza, suncokreta, soje, paprike i krmnog bilja, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare na Zagrebačkom velesajmu direktor Instituta Miroslav Malešević.

Kazao je i kako se nada da će iduće godine biti priznate određene sorte pšenice, kao i hibridi suncokreta i kukuruza te da im je želja da ubuduće na hrvatskim poljima dokazuju i povrtlarske kulture.

U idućoj godini Institut bi na hrvatskim poljima trebao sijati i sorte soje, koje su se, kako je rekao, već dokazale kao kvalitetnije od drugih svjetskih sorti, a očekuju i da će njihovi hibridi kukuruza biti priznati od hrvatskih nadležnih institucija.

Naučni institut za ratarstvo i povrtlarstvo trenutno sije sjeme s vlastitom oznakom na 3,5 milijuna hektara širom svijeta, a kao rezultat toga, 27 sorti i hibrida tog instituta priznato je i u svijetu, pri čemu je najveći uspjeh postignut sa hibridima suncokreta, kazao je Malešević.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙