FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Primorac primio osvajače odličja

ZAGREB, 14. rujna 2005. (Hina) - Ministar znanosti obrazovanja i športaDragan Primorac primio je danas Hrvatsku sveučilišnu športskureprezentaciju i Hrvatsku taekwondo kadetsku reprezentaciju koje su nanedavno održanoj Univerzijadi u Turskoj i Europskom taekwondokadetskom prvenstvu u Italiji osvojili odličja.
ZAGREB, 14. rujna 2005. (Hina) - Ministar znanosti obrazovanja i športa Dragan Primorac primio je danas Hrvatsku sveučilišnu športsku reprezentaciju i Hrvatsku taekwondo kadetsku reprezentaciju koje su na nedavno održanoj Univerzijadi u Turskoj i Europskom taekwondo kadetskom prvenstvu u Italiji osvojili odličja.

Na zavidnim rezultatima Primorac je čestitao osvajačima odličja; gimnastičaru Robertu Seligmanu, jedriličarima Šimi Fanteli i Igoru Mareniću, te taekwondašima Stipi Jarloni, Iskri Pezdirc, Lani Čakaš i Ani Smolić, Marini Sumić, Mariji Vičić i Martini Jazbec.

Ministar je istaknuo da je izuzetno ponosan na njihov uspjeh te da je još jednom dokazano da hrvatski šport spada u sam svjetski vrh.

Hrvatska sveučilišna športska reprezentacija osvojila je dvije zlatne medalje na u Izmiru što je najveći uspjeh hrvatskog sveučilišnog športa do sada. Robert Seligman osvojio je zlatnu medalju u vježbi na konju s hvataljkama, a Šime Fantela i Igor Marenić zlatnu medalju u jedrenju u klasi 470.

Hrvatska kadetska taekwondo reprezentacija nastupila je na prvom Europskom taekwondo kadetskom prvenstvu održanom u Palermu. Ženska reprezentacija osvojila je ekipno prvo mjesto, dok je naša reprezentacija bila treća po uspješnosti.

U pojedinačnoj konkurenciji hrvatski taekwondo reprezentativci osvojili su četiri prva mjesta, jedno drugo i dva treća. Zlatne medalje osvojili su: Stipe Jarloni Tk "Knin", Iskra Pezdirc Tk "Osvit", Lana Čakaš Tk "Osvit" i Ana Smolić Tk "Zadar". Srebrnu medalju osvojila je Marina Sumić Tk "Metalac" a dvije brončane medalje Marija Vičić Tk "Banija" i Martina Jazbec Tk "Dubrava".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙