FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Turska oslobodila izraelske agente

ANKARA, 26. kolovoza 2005. (Hina) - Turska je oslobodila agenteizraelske obavještajne službe Mossad zadržane tijekom boravka uIzmiru, objavio je u petak istanbulski list Zaman (Vrijeme).
ANKARA, 26. kolovoza 2005. (Hina) - Turska je oslobodila agente izraelske obavještajne službe Mossad zadržane tijekom boravka u Izmiru, objavio je u petak istanbulski list Zaman (Vrijeme).

Izraelski obavještajci bili su lišeni slobode kada je utvrđeno da su bez dozvole turskih vlasti u zemlju unijeli i nosili vatreno oružje. Način na koji je oružje nezakonito prokrijumčareno u zemlju još se ispituje.

Izraelski obavještajci su u Izmiru bili zaduženi za osiguranje izraelskih sportaša koji su od 11. do 21. kolovoza sudjelovali na 23. Svjetskoj univerzijadi. Na tom velikom sportskom natjecanju sudjelovalo je više od 7.000 sportaša iz 142 zemlje širom svijeta.

Do uhićenja agenata Mossada je, kako otkriva Zaman, došlo upravo u vrijeme kada je posadama četiri izraelska turistička broda naloženo da ne uplovljavaju u tursku sredozemnu luku Antalya.

Turski organi sigurnosti su, nešto kasnije, uhitili nekoliko sumnjivih osoba za koje se pretpostavlja da su aktivno uključeni u terorističku mrežu Osame bin Ladena Al Qaidu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙