FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Europski Dan poduzetnika u Zagrebu i Splitu

ZAGREB, 14. rujna 2005. (Hina) - Nekoliko stotina poduzetnika i 66uglednih stručnjaka i predavača sudjelovat će na manifestacijiEuropski dan poduzetnika, koja se ove godine održava u Zagrebu 5. i 6.listopada, te u Splitu 7. listopada, najavila je na konferenciji zanovinare predsjednica Udruge malih i srednjih poduzetnika KatarinaJagić.
ZAGREB, 14. rujna 2005. (Hina) - Nekoliko stotina poduzetnika i 66 uglednih stručnjaka i predavača sudjelovat će na manifestaciji Europski dan poduzetnika, koja se ove godine održava u Zagrebu 5. i 6. listopada, te u Splitu 7. listopada, najavila je na konferenciji za novinare predsjednica Udruge malih i srednjih poduzetnika Katarina Jagić.

Tema ovogodišnjeg skupa u organizaciji 65 institucija i organizacija je 'Socijalno poduzetništvo u 21. stoljeću: politike, strategije, iskustva i metode', a izabrana je zbog pojačanog interesa za to područje koji su iskazali poduzetnici na prošlogodišnjem skupa, kaže Jagić.

Prva dva dana skup će se održavati u Zagrebu, a na programu su četiri radionice i tri okrugla stola. Poseban interes poduzetnika organizatori očekuju za okrugli stol o predpristupnim programima Europske unije.

Trećeg dana, 7. listopada, skup se nastavlja u Splitu gdje je na programu okrugli stol 'Jadranska regija i Dalmacija utemeljena na znanju' i radionica 'Osnove za razvoj socijalnog poduzetništva'.

Održavanje Europskog dana poduzetnika pozdravili su pomoćnik ministra gospodarstva, rada i poduzetništva Ivan Bračić i pročelnica Ureda za gospodarstvo Grada Zagreba Nela Jurić.

Bračić istaknuo je da Vlada svojim programima i finacijskim poticajnim mjerama želi poboljšati poduzetničku klimu u Hrvatskoj, a da bi se to postiglo, kaže, potrebno je na svim razinama državne uprave ostvariti pozitivne kontakte s poduzetnicima.

Nela Jurić, pak, ističe da je Grad Zagreb u partnerstvu s bankama dosad za razvoj poduzetništva izdvojio 60 milijuna kuna, a godišnje subvencionira kamate na poduzetničke zajmove u iznosu od 3,6 milijuna kuna.

Europski dan poduzetnika (The European Day of the Enterpreneur - EDE) održava se po preporuci Europske komisije od 1999. godine. U Hrvatskoj je održan prvi put prošle, 2004. godine, a Zagreb je bio 36. grad domaćin.

Inicijativa Europske komisije pokrenuta je kako bi mnogobrojne konferencije o malom i srednjem poduzetništvu, koje se održavaju u brojnim europskim gradovima, bile organizirane na isti način.

Cilj svake pojedine konferencije je da gradovi organizatori iznesu vlastita iskustva u razvoju malog i srednjeg poduzetništva kako bi se utvrdile najbolje prakse u njegovu poticanju i donijele preporuke nadležnim institucijama.

(Hina) xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙