FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pakistanska vojska uništila uporište al-Qaide

PESHAWAR, 13. rujna 2005. (Hina/AP) - Pakistanska vojska uništila jevažno al-Qaidino skrovište i uhitila 21 sumnjivog aktivista, međukojima je bilo i stranaca, te vladina dužnosnika optuženog da im jepomagao u udaljenom plemenskom području kod granice s Afganistanom,izjavio je vojni dužnosnik u utorak.
PESHAWAR, 13. rujna 2005. (Hina/AP) - Pakistanska vojska uništila je važno al-Qaidino skrovište i uhitila 21 sumnjivog aktivista, među kojima je bilo i stranaca, te vladina dužnosnika optuženog da im je pomagao u udaljenom plemenskom području kod granice s Afganistanom, izjavio je vojni dužnosnik u utorak.

Tijekom petodnevne operacije više tisuća vojnika zauzelo je skrovište oružja s bombama, detonatorima, raketama, komunikacijskom opremom za razmjenu poruka s aktivistima u Afganistanu te propagandni CD-i i literatura. Operacija se poklopila s odlaskom predsjednika Perveza Musharrafa na summit UN-a u New Yorku.

"Ovo je najveća operacija dosad koja još traje u Sjevernom Waziristanu", rekao je na konferenciji za tisak general Safdar Hussain, vrhovni vojni zapovjednik za protuterorističke operacije u sjeverozapadnom Pakistanu.

Hussain je kazao da su stranci i "neki važni ljudi među uhićenicima", ne želeći ulaziti u potankosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙