FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: odgođeno izricanje presude bivšem načelniku PU-a

OSIJEK,13. rujna 2005.(Hina) - Za danas najavljeno izricanje presudebivšem načelniku osječko-baranjske Policijske uprave DubravkuJezerčiću, optuženu za kažnjivo djelo iznude nad oštećenikom BrankomMarkanom, te bivšem djelatniku PU-a Tomislavu Mikuliću, optuženu za iza uspostavu ropskog odnosa nad oštećenikom, Sudsko vijeće Općinskogsuda odlučilo je provesti još jedno vještačenje.
OSIJEK,13. rujna 2005.(Hina) - Za danas najavljeno izricanje presude bivšem načelniku osječko-baranjske Policijske uprave Dubravku Jezerčiću, optuženu za kažnjivo djelo iznude nad oštećenikom Brankom Markanom, te bivšem djelatniku PU-a Tomislavu Mikuliću, optuženu za i za uspostavu ropskog odnosa nad oštećenikom, Sudsko vijeće Općinskog suda odlučilo je provesti još jedno vještačenje.

Vijeće je odlučilo pozvati vještaka građevne struke kako bi se točno utvrdila visina protupravne imovinske koristi, ostvarene pri počinjenju kažnjivih djela iz optužnice te sazvalo novu glavnu raspravu za 8. studenoga.

Jezerčić i Mikulić optuženi su da su u rujnu 1996., po dogovoru, prijetnjama prisilili Branka Markana da Jezerčiću proda svoju kuću i zemljište u središtu Osijeka, na kojemu je poslije izgrađen restaurant "Grand".

Mikulić je optužen da je Markana prisilio da s njegovom suprugom zaključi ugovor o doživotnu uzdržavanju, a zatim mu određivao mjesta boravka i zabranjivao mu da ih napusti bez njegova znanja te ga prisiljavao da za njega i druge osobe obavlja različite fizičke poslove bez naknade.

Ovo je treće suđenje optuženicima za ta kažnjiva djela, jer je Županijski sud zbog proceduralnih propusta poništio nepravomoćne presude Općinskog suda iz 2000. i 2003., kojima su bili proglašavani krivima i osuđeni na zatvorske kazne, te predmet vraćao u ponovan postupak.

Suđenje Jezerčiću i Mikuliću prvi put je počelo u lipnju 2000., na slučaju su se promijenila tri predsjednika Sudskog vijeća, a oštećenik Markan preminuo je u svibnju ove godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙