FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: smanjene cijene na malo u srpnju

ZAGREB, 13. rujna 2005. (Hina) - U Zagrebu su u srpnju cijene na malobile niže za 0,4 posto nego u lipnju te za 1,5 posto veće nego usrpnju prošle godine, dok su troškovi života prema lipnju smanjeni za0,8 posto, a prema prošlogodišnjem srpnju povećani za 2,1 posto,objavio je Odjel za statistiku Gradskog zavoda za planiranje razvojagrada i zaštitu okoliša.
ZAGREB, 13. rujna 2005. (Hina) - U Zagrebu su u srpnju cijene na malo bile niže za 0,4 posto nego u lipnju te za 1,5 posto veće nego u srpnju prošle godine, dok su troškovi života prema lipnju smanjeni za 0,8 posto, a prema prošlogodišnjem srpnju povećani za 2,1 posto, objavio je Odjel za statistiku Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša.

Tijekom prvih sedam mjeseci ove godine cijene na malo u Zagrebu bile su više za 0,8 posto u odnosu na isto razdoblje lani, dok su troškovi života istodobno porasli za 2 posto.

U odnosu na lipanj, u srpnju ove godine su cijene roba smanjene za 0,5 posto, dok su cijene usluga ostale na istoj razini. Najveće povećanje cijena, od 0,2 posto, bilježe cijene pića i prehrambenih proizvoda, dok su cijene poljoprivrednih prehrambenih proizvoda smanjene za 7,8 posto.

U strukturi troškova života u Zagrebu, cijene roba su u srpnju u odnosu na lipanj smanjene za jedan posto, a cijene usluga za 0,2 posto.

Najviše su pritom smanjeni troškovi odjeće, obuće i usluga, za tri posto, dok su najvećih 1,4 posto porasli troškovi prometnih sredstava, usluga i PT usluga.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙