FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Washington pozdravlja završetak izraelskog povlačenja iz Gaze

WASHINGTON-GAZAWashington pozdravlja završetak izraelskog povlačenja iz GazeWASHINGTON, 12. rujna 2005. (Hina/AFP) - Sjedinjene Države pozdravilesu u ponedjeljak završetak izraelskog povlačenja iz pojasa Gaze u nadida će se nastaviti duh suradnje koji je doveo do tog "povijesnogtrenutka".
WASHINGTON, 12. rujna 2005. (Hina/AFP) - Sjedinjene Države pozdravile su u ponedjeljak završetak izraelskog povlačenja iz pojasa Gaze u nadi da će se nastaviti duh suradnje koji je doveo do tog "povijesnog trenutka".

"Sjedinjene Države danas pozdravljaju završetak izraelskog povlačenja iz pojasa Gaze", rekao je glasnogovornik State Departmenta Adam Ereli.

"Odajemo počast angažmanu dviju strana koje su doprinijele tom značajnom uspjehu", dodao je glasnogovornik kada je u ponedjeljak posljednji izraelski vojnik napustio pojas Gaze, čime je završena 38-godišnja okupacija.

"Nadamo se da će se ta suradnja nastaviti", nastavio je Ereli.

"Radit ćemo s Izraelcima, Palestincima i našim partnerima iz Bliskoistočnog kvarteta o sljedećim etapama procesa, posebice revitalizaciji gospodarstva, pomoći palestinskim službama sigurnosti na uspostavi reda i zakona i napredovnju prema cilju predsjednika George W. Busha o dvije zemlje koje žive jedna do druge", zaljučio je.

Partneri međunarodnog bliskoistočnog kvarteta (SAD, UN, EU M, Rusija) trebaju se sastati 20. rujna u sklopu rada Generalne skupštine UN-a u New Yorku, na prvom sastanku na ministarskoj razini nakon izraelskog povlačenja iz Gaze.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙