FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oslobođen talijanski novinar otet u Gazi

GAZA, 10. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Novinar talijanskog listaCorriere della Sera Lorenzo Cremonesi, otet u subotu navečer u pojasuGaze, oslobođen je nekoliko sati kasnije, u incidentu koji ukazuje nastupanj anarhije na okupiranom teritoriju koji bi izraelska vojskatrebala u potpunosti napustiti kroz nekoliko dana.
GAZA, 10. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Novinar talijanskog lista Corriere della Sera Lorenzo Cremonesi, otet u subotu navečer u pojasu Gaze, oslobođen je nekoliko sati kasnije, u incidentu koji ukazuje na stupanj anarhije na okupiranom teritoriju koji bi izraelska vojska trebala u potpunosti napustiti kroz nekoliko dana.

Naoružani otmičari oteli su posebnog dopisnika Corriere della Sera u mjestu Deir al-Balahu, te ga odvezli prema izbjegličkom logoru Nusseirat. Cremonesi se kasnije telefonom javio svom glavnom uredniku i rekao mu da je u rukama Brigada mučenika al-Aqse.

Nekoliko sati kasnije, glasnogovornik palestinskog ministarstva unutarnjih poslova rekao je da je talijanski novinar oslobođen, a Cremonesi se i sam javio svojim kolegama novinarima i potvrdio tu informaciju.

Palestinski dužnosnici rekli su da nitko nije uhićen u vezi s tim incidentom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙