FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Međimurju zbog poplava izvanredno stanje

ČAKOVEC, 23. kolovoza 2005. (Hina) - Međimurski župan Josip Posavecproglasio je u utorak ujutro izvanredno stanje u Međimurskoj županijizbog izrazito visokog vodostaja rijeke Mure, budući je na mjerodavnomvodomjeru kod Murskog Središća izmjerena razina vodostaja od 451centimetar.
ČAKOVEC, 23. kolovoza 2005. (Hina) - Međimurski župan Josip Posavec proglasio je u utorak ujutro izvanredno stanje u Međimurskoj županiji zbog izrazito visokog vodostaja rijeke Mure, budući je na mjerodavnom vodomjeru kod Murskog Središća izmjerena razina vodostaja od 451 centimetar.

Nakon u ponedjeljak uvedenih izvanrednih mjera obrane od poplave u noći s ponedjeljka na utorak došlo je do očekivanog nailaska vodenog vala iz Slovenije koji najviše ugrožava naselja Podturen i Dekanovec.

Na terenu su sve raspoložive vatrogasne ekipe, a akcijom obrane od poplave upravljaju mjerodavni iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Do izlijevanja rijeke Mure iz korita još nije došlo, no kritičan trenutak je kada vodostaj Mure dostigne razinu 460 centimetara što je izgledno, jer je tendencija njegova porasta.

Elementarnu nepogodu u ponedjeljak navečer doživjeli su stanovnici Svetog Martina na Muri, najsjevernijeg hrvatskog naselja, u kojem je obilna kiša poplavila na desetke kuća, pa je interveniralo više vatrogasnih ekipa.

Ozlijeđenih nije bilo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙