FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Katastrofe: europski povjerenik traži bolju zaštitu

STRASBOURG, 5. rujna 2005. (Hina/AFP) - Europski povjerenik za okoliš,Grk Stavros Dimas istaknuo je u ponedjeljak u Strasbourgu nužnostzaštite od prirodnih katastrofa poput one koja je pogodila mnogeeuropske zemlje i uragana Katrina u Sjedinjenim Državama.
STRASBOURG, 5. rujna 2005. (Hina/AFP) - Europski povjerenik za okoliš, Grk Stavros Dimas istaknuo je u ponedjeljak u Strasbourgu nužnost zaštite od prirodnih katastrofa poput one koja je pogodila mnoge europske zemlje i uragana Katrina u Sjedinjenim Državama.

Prvo je u ime Europske komisije izrazio "iskrenu sućut" žrtvama pred europskim zastupnicima koji su minutom šutnje odali počast stradalima nakon otvorenja opće sjednice.

Požari i poplave opetuju se svake godine i ne trebaju nas iznenaditi unatoč ljudskim tragedijama koje uzrokuju, rekao je zatraživši "donošenje zaštitnih mjera i nužna sredstva".

Istaknuo je djelotvornost europskog sustava koji je uspostavljen 2001. i koji omogućuje da se u zemlju pogođenu katastrofom pošalju sredstva raspoloživa u drugim europskim zemljama.

"Ovih dana smo se svesrdno uključili u borbu s posljedicama Katrine. Pošto smo u nedjelju primili službeni zahtjev SAD-a za pomoć, uspostavili smo sustav pomoći uz sudjelovanje pojedinih država (tehnika, oprema, stručnjaci) koji je već u fazi pripreme"

Komisija je predložila da se izradi program za svladavanje rizika od poplava, podsjetio je u govoru europskim zastupnicima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙