FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Priznale da su podmetnule požar

PARIZ, 5. rujna 2005. (Hina/dpa) - Tri djevojke su u ponedjeljakpriznale da su podmetnule požar u kojem je dan prije u jednoj pariškojstambenoj zgradi poginulo šesnaestero osoba, objavila je francuskapolicija.
PARIZ, 5. rujna 2005. (Hina/dpa) - Tri djevojke su u ponedjeljak priznale da su podmetnule požar u kojem je dan prije u jednoj pariškoj stambenoj zgradi poginulo šesnaestero osoba, objavila je francuska policija.

Djevojke, stare između 18 i 20 godina, izjavile su da su požar podmetnule "kao dio igre" a da nikog nisu željele ubiti. Sa silinom vatrene stihije koja se razbuktala, kažu, nisu računale.

Policija je pronašla tri djevojke na temelju iskaza svjedoka koji ih je vidio kako podmeću vatru u poštanske sandučiće nebodera sa 110 socijalnih stanova u pariškom predgrađu L'Hay-les-Roses. U nedjelju su privedene na saslušanje. Dvije djevojke i same stanuju u oštećenom neboderu u kojem se zbog posljedica požara još najmanje dva tjedna neće moći stanovati.

Policija je objasnila da se vatra, podmetnuta u sandučićima, počela vrlo brzo širiti. Otrovni dim prodro je preko stepeništa u stanove. Tragovi kemijskih sredstava ili benzina koji bi pospješili širenje vatre nisu nađeni.

Vatrogasci su spasili 26-tero osoba iz maksimalne opasnosti, a isprva je u stanovima, najjače zahvaćenim požarom, pronađeno 12 tijela. Većinom je riječ o crnim Afrikancima. Osim tih žrtava do ponedjeljka su posljedicama teškog trovanja dimom podlegle još četiri osobe tako da se ukupan broj poginulih popeo na 16, među kojima i nekoliko djece. Cijeli neboder je evakuiran, a više od 300 stanara smješteno je u hotele.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙