FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubai gradi neke od replika "svjetskih čuda"

DUBAI, 10. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Grad Dubai u UjedinjenimArapskim Emiratima podignut će grad u kojemu će se naći neke odreplika 'sedam svjetskih čuda' u prirodnoj veličini i u njih ćesmjestiti urede, trgovine i stanove za što kani utrošiti 1,5 milijardidolara, objavljeno je u subotu.
DUBAI, 10. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Grad Dubai u Ujedinjenim Arapskim Emiratima podignut će grad u kojemu će se naći neke od replika 'sedam svjetskih čuda' u prirodnoj veličini i u njih će smjestiti urede, trgovine i stanove za što kani utrošiti 1,5 milijardi dolara, objavljeno je u subotu.

The Falcon city of Wonders (u prijevodu Sokolov grad čuda) posljednji je u nizu ambicioznih građevinskih projekata u toj zemlji Perzijskog zaljeva.

Tri zgrade bit će podignute na strukturama koje su bile na popisu "Sedam svjetskih čuda Antike" - Keopsova piramida u Gizi (oko 2550 pr.n.e.), Semiramidini viseći vrtovi u Babilonu (oko 600 pr.n.e.) i svjetionik na otoku Faro pred Aleksandrijom (oko 280 pr.n.e.)

Druge građevine bit će replike modernih čuda ljudskog stvaranja: Eiffelov toranj iz Francuske, Taj Mahal (Indija), Kosi toranj iz Pise (Italija) i Veliki kineski zid, najavili su investitori u subotu.

U cijelom kompleksu bit će smješteni stanovi, uredi, hoteli i trgovački centri, a voditelj projekta je tvrtka Falcon City of Wonders Company u vlasništvu lokalnog poslovnog čovjeka Salema al Moose. Projekt je dio opsežnijeg vladinog projekta razvoja Dubailanda koji će stajati milijarde dolara, a svrha mu je promicati turizam.

Zasad nisu objavljene pojedinosti o izvođačima, niti o datumu početka gradnje i rokovima izvedbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙