FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dva požara izvan kontrole

LISABON, 29. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Dva požara koja još nisustavljena pod kontrolu u ponedjeljak su mobilizirala 200 vatrogasaca usredištu i na sjeveru Portugala, gdje su temperature i dalje uporastu, prema priopćenju vatrogasaca.
LISABON, 29. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Dva požara koja još nisu stavljena pod kontrolu u ponedjeljak su mobilizirala 200 vatrogasaca u središtu i na sjeveru Portugala, gdje su temperature i dalje u porastu, prema priopćenju vatrogasaca.

Vatrogasci su u noći između nedjelje i ponedjeljka uspjeli obuzdati druga dva požara, objavila je Glavna uprava vatrogasaca i civilne zaštite.

U ponedjeljak je proglašena maksimalna opasnost od požara u dva od 18 okruga zemlje i vrlo visoka opasnost u sedam drugih okruga, prema ministarstvu poljoprivrede.

Portugal je i dalje u stanju pripravnosti nakon vala nekontroliranih požara koji su opustošili središte i sjever zemlje, posebice prije tjedan dana.

Šumski požari su poharali između 180.000 i 221.000 hektara šuma u Portugalu od siječnja, čime 2005. godina postaje najgora godina desetljeća nakon 2003. kada je izgorilo 450.000 hektara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙