FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šumski požari u Portugalu i Španjolskoj i dalje bjesne

LISABON/MADRID, 17. kolovoza 2005. (Hina) - Gotovo 2.000 vatrogasacaborilo se u srijedu s četiri šumska požara na sjeveru i u središtuPortugala, a nekoliko požara izbilo je i u Španjolskoj, koju jepogodila najgora suša od 1940. godine, javljaju agencije.
LISABON/MADRID, 17. kolovoza 2005. (Hina) - Gotovo 2.000 vatrogasaca borilo se u srijedu s četiri šumska požara na sjeveru i u središtu Portugala, a nekoliko požara izbilo je i u Španjolskoj, koju je pogodila najgora suša od 1940. godine, javljaju agencije.

Požar u Pampilhosa da Serri, u okrugu Coimbra, na sjeveru Portugala, progutao je u četiri dana 20.000 hektara šume i mjesne vlasti uvele su izvanredne mjere, izvješćuje dpa.

Požari u Portugalu uništili su ove godine 200.000 hekatara vegetacije, više nego cijele prošle godine.

Jedan vatrogasac dobrovoljac preminuo je u utorak zbog iscrpljenosti.

Požari su ove godine u Portugalu odnijeli 12 ljudskih života, uključujući osmoricu vatrogasaca, a samo ovoga mjeseca izgorjelo je dvadeset seoskih domaćinstava.

Potugalska policija uhitila je nedavno troje ljudi zbog sumnje da su podmetnuli požare.

U susjednoj Španjolskoj, vatrogasci se bore s požarima u Galiciji (sjeveroistok), na području Valencije (istok) te Kastilje i Leona (središte), javlja France presse.

Regija Valencije objavila je da je u gašenju požara angažirano sedam zrakoplova, šest helikoptera i 12 seoskih vatrogasnih brigada.

Noćašnja oluja izazvala je desetak manjih požara "gotovo istodobno" u Kastilji i Leonu, a pet požara i dalje je aktivno u Galiciji.

Od početka ljeta u Španjolskoj je poginulo 13 vatrogasaca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙