FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Godišnji skup Udruge Mensa Hrvatska

BJELOLASICA, 11. rujna 2005. (Hina) - Godišnji skup Udruge MensaHrvatska na Bjelolasici koji je započeo u četvrtak završava danas uzprisustvovanje 60 od ukupno 980 članova.
BJELOLASICA, 11. rujna 2005. (Hina) - Godišnji skup Udruge Mensa Hrvatska na Bjelolasici koji je započeo u četvrtak završava danas uz prisustvovanje 60 od ukupno 980 članova.

Mensa Hrvatska dio je istoimene međunarodne udruge inteligentnih pojedinaca koja okuplja osobe s natprosječno visokim kvocijentom inteligencije. Jedini je uvjet za učlanjenje u Mensu postizanje rezultata boljeg od onog koji postiže 98 posto populacije na standardnom testu inteligencije, koji se provodi pod nadzorom ovlaštenog psihologa Mense.

Na skupu na Bjelolasici za svoje aktivnosti na području rada s darovitom djecom plaketu Mense dobila je profesorica Nada Lukač Vlajić, autorica projekta Svjetski dan darovitih učenika kojemu je cilj da se preko UNESCO-a 21. ožujka posveti učenicima od prvog razreda osnovne škole do punoljetnosti.

Na svijetu je svake godine oko dvije milijarde i 230 milijuna učenika u školskim klupama.

Darovitost se kod različite djece razvija različito što je razlog da projektom trebaju biti uključeni svi učenici jer zaslužuju angažman društva da se prepoznaju njihovi talenti, rekla je predstavljajući projekt njegova autorica koja, inače, sama nije član Mense.

Skup je iskorišten i kao trening za četveročlanu reprezentaciju Hrvatske za Svjetsko enigmatsko prvenstvo koje će se u listopadu održati u Mađarskoj.

Član enigmatske reprezentacije i član Mense Dalibor Grđan ocijenio je da je trening na Bjelolasici bio odličan "jer je atmosfera s Mensašima izuzetno poticajna".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙