FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CNN dobio bitku, američke vlasti odustale od cenzure

NEW YORK, 11. rujna 2005. (Hina/AP) - Američke vlasti odustale su odcenzure kad je u pitanju medijsko praćenje akcije pronalaženja tijelapoginulih u uraganu Katrina.
NEW YORK, 11. rujna 2005. (Hina/AP) - Američke vlasti odustale su od cenzure kad je u pitanju medijsko praćenje akcije pronalaženja tijela poginulih u uraganu Katrina.

Naime, u petak su dvojica državnih dužnosnika, od kojih je jedan vojno lice, izjavila kako smatraju da nije u redu da se u medijima prikazuju fotografije i tv snimke poginulih, ističući kako je u pitanju dignitet žrtava. Kad su to čuli, čelnici tv mreže CNN odmah su pred saveznim sudom u Houstonu podigli tužbu, tražeći slobodan pristup informacijama. U subotu je na sudu održano prvo ročište, a predstavnik američkih vlasti obećao je da snimatelji i fotoreporteri neće biti onemogućavani u svom poslu. No, morat će si sami osigurati prijevoz kroz poplavljena područja.

"Predstavnici medija slobodno mogu obavljati svoj posao. No, nećemo ih prevoziti u našim čamcima i helikopterima", pojasnio je potpukovnik Richard Steele.

Nakon što su dobili obećanje da će slobodno moći izvještavati o akciji pronalaženje tijela poginulih, CNN je tužbu stavio u mirovanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙