FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bijela kuća se nada da će Castro "dati slobodu svome narodu"

WASHINGTON, 7. rujna 2005. (Hina/AFP) - Bijela kuća je u srijeduodgovorila na kubansku ponudu za pomoć žrtvama uragana Katrina,rekavši kako se nada da će predsjednik Fidel Castro "dati slobodusvome narodu".
WASHINGTON, 7. rujna 2005. (Hina/AFP) - Bijela kuća je u srijedu odgovorila na kubansku ponudu za pomoć žrtvama uragana Katrina, rekavši kako se nada da će predsjednik Fidel Castro "dati slobodu svome narodu".

Kubanski predsjednik ponudio je da će Sjedinjenim Državama poslati 1.586 liječnika i 34 tone lijekova kao pomoć žrtvama uragana Katrina u kojemu je smrtno stradalo "više tisuća" ljudi, kako navode politički dužnosnici.

Glasnogovornik Bijele kuće Scott McClellan izjavio je da State Department organizira pomoć izvana, ali je dodao: "Kada je riječ o Kubi, nadamo se dakako da će Castro dati slobodu svome narodu".

Ovi komentari, koji ne znače da SAD odbacuje ponudu Havane, dolaze pošto glasnogovornik State Departmenta Sean McCormack nije odbio kubansku ponudu, istaknuvši da će to ovisiti o potrebama na poharanom području.

Castrov režim koji je od 1961. pod američkim embargom, dosad je odbijao američke ponude za pomoć žrtvama uragana koji su harali otokom. Washington je pak nakon atentata od 11. rujna 2001. odbio ponudu kubanske vlade za pomoć.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙