FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD: Uvjetno pušteni prijestupnici pratit će se putem satelita

NASHVILLE, 2. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Kretanje nekoliko stotinaprijestupnika za seksualne delikte koji su pušteni na uvjetnu slobodu,uskoro će biti praćeno putem satelita u sklopu programa što su gapokrenule vlasti američke države Tennessee.
NASHVILLE, 2. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Kretanje nekoliko stotina prijestupnika za seksualne delikte koji su pušteni na uvjetnu slobodu, uskoro će biti praćeno putem satelita u sklopu programa što su ga pokrenule vlasti američke države Tennessee.

Od idućeg će tjedna djelatnici Državne uprave za nadzor osoba puštenih na uvjetnu slobodu u državi Tennessee pokrenuti program nadzora 650 prijestupnika kojima će oko noge biti pričvršćeni posebni odašiljačii, a oko pojasa remenje koje će omogućiti njihovo 24-satno praćenje.

Njima će biti zabranjeno približavanje određenim područjima, poput primjerice škola ili mjesta na kojima žive bivše žrtve, rekao je direktor Uprave Bo Irvin.

"Ne bismo željeli da javnost pomisli kako ovaj sistem može u potpunosti spriječiti seksualne prijestupe, no dosadašnje iskustvo drugih američkih država pokazalo je kako je takozvani GPS sustav djelotvoran te da na prijestupnike djeluje destimulirajuće", objasnio je.

U ovaj pilot-program država Tennessee uložila je 2,5 milijuna dolara. Pratit će se prijestupnici u 11 najgušće naseljenih državnih okruga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙