FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija o koncertu Merilyna Mansona

PULA, 19. kolovoza 2005. (Hina) - Glasnogovornik Policijske upraveistarske Robert Pavleković izvijestio je danas kako još nije donesenaodluka, odnosno rješenje o zabrani koncerta kontroverznog američkogpjevača Merilyna Mansona, čije je održavanje u pulskoj Areninajavljeno za 22. kolovoza.
PULA, 19. kolovoza 2005. (Hina) - Glasnogovornik Policijske uprave istarske Robert Pavleković izvijestio je danas kako još nije donesena odluka, odnosno rješenje o zabrani koncerta kontroverznog američkog pjevača Merilyna Mansona, čije je održavanje u pulskoj Areni najavljeno za 22. kolovoza.

"Još nije odlučeno, no u svakom slućaju uzet ćemo u obzir određene podneske raznih udruga i građana koji su nam putem pošte izrazili nezadovoljstvo mogućim održavanjem koncerta", rekao je na konferenciji za novinare glasnogovornik PU istarske.

Potvrdio je kako je "organizator koncerta, pulska udruga 'United', upoznat sa svim radnjama koje mora poduzeti kako ne bi došlo do težeg remećenja javnog reda i mira, odnosno teškog kršenja morala, jer se", napomenuo je, "koncert može i prekinuti".

Glasnogovornik Pu istarske također je rekao kako koncert može na temelju rješenja zabraniti načelnik Policijske uprave, primjenjujući članak 28. Zakona o javnom okupljanju i to najkasnije 48 sati prije početka javne priredbe.

Koncert se može zabraniti ako postoji na razlozima utemeljena vjerojatnost da bi održavanje javne priredbe dovelo do izravne i zbiljske pogibelji po interese i sigurnost Republike Hrvatske te (utemeljena vjerojatnost) od nasilja i drugih oblika ozbiljnog remećenja javnog reda i mira, težeg kršenja javnog morala ili ozbiljnog ugrožavanja okoliša i zdravlja ljudi, kazao je, citirajući zakon glasnogovornik Pavleković.

Javni prosvjed protiv održavanja koncerta kontroverznog američkog pjevača Merilyna Mansona, uputile su razne udruge, poput rovinjske humanitarne udruge "Oaza", katoličke udruge mladih Istre, Molitvena zajednica pri crkvi sv. Franje u Puli, kao i župnici sedam pulskih župa.

Ministarstvo unutarnjih poslova RH poslijepodne je pak priopćilo kako prati stanje oko održavanja koncerta Marilyna Mansona. U tom smislu obavljeno je nekoliko razgovora s građanskim udrugama koje se protive održavanju koncerta, kao i s organizatorima i drugima koji se zalažu za njegovo održavanje, ističe se u priopćenju MUP-a.

Za sada koncert nije zabranjen, a sve odluke oko koncerta donijet će načelnik PU istarske u zakonskom roku, navodi se u priopćenju MUP-a te napominje da će se postupanje policije temeljiti isključivo u okviru zakonskih osnova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙