FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Elton John pred rimskom publikom

RIM-koncet-JohnElton John pred rimskom publikomRIM, 4. rujna 2005. (Hina) - Burnim pljeskom popraćen koncert koji jekod Koloseuma u Rimu u subotu navečer održao britanski kantautor EltonJohn posjetilo je više od 300 tisuća po ocjeni policije i više od 500tisuća gledatelja po ocjeni gradonačelnika Rima Waltera Veltronija.
RIM, 4. rujna 2005. (Hina) - Burnim pljeskom popraćen koncert koji je kod Koloseuma u Rimu u subotu navečer održao britanski kantautor Elton John posjetilo je više od 300 tisuća po ocjeni policije i više od 500 tisuća gledatelja po ocjeni gradonačelnika Rima Waltera Veltronija.

To je treći uzastopni besplatni golemi rimski koncert kod Koloseuma. Prvi je 2003. održao bivši član Beatlesa Paul McCartney, zatim su prošle godine po prvi puta nakon više godina ponovno nastupili zajedno Simon i Garfunkel, a ove godine je rimsku publiku oduševio Elton John.

Za slijedeću godinu predviđeni su Roling Stonesi ili Pink Floyd, ali u svakom slučaju ti golemi besplatni koncerti već su postali tradicijom.

Elton John je započeo svoj dvosatni koncert pjesmom Rocket Man i zatim je izveo dvadesetak pjesama iz svog 40-godišnjeg glazbenog repertoara. Naravno, tu su bile pjesme kao što su Sacrifice, Sad Songs, neizostavna Candels in the Wind itd.

Teško je zapravo procijeniti koliko je bilo gledatelja, jer se oko Koloseuma po okolnim ulicama uz goleme tv ekrane okupila stvarno velika masa koju je teško pobrojiti pošto nije riječ o stadionskom ili sličnom prostoru već o gradskim ulicama pretvorenim u veliku koncertnu dvoranu na otvorenom. Pripremljena sigurnost za taj koncert je bila velika, ali gotovo neprimjetna.

Elton John se pojavio točno u 21 sat na pozornici u crnom odijelu i sa cvijećem te pozdravio rimsku publiku koja mu je oduševljeno klicala. Bio je to stvarno odličan spektakl koji će se ponavljati i slijedećih godina sa najpoznatijim zvijezdama rock pozornice svijeta. Jednom godišnje Rim koji se nekad smatrao centrom svijeta sada postaje glazbenim rock središtem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙