FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nakon požara na Jankomiru nema opasnosti po zdravlje građana

ZAGREB, 10. rujna 2005. (Hina) - Nakon požara u skladištima naJankomiru, nema opasnosti po zdravlje ljudi, rečeno je na večerašnjojkonferenciji za novinare u Gradskom poglavarstvu, koju je sazvaogradonačelnik Milan Bandić
ZAGREB, 10. rujna 2005. (Hina) - Nakon požara u skladištima na Jankomiru, nema opasnosti po zdravlje ljudi, rečeno je na večerašnjoj konferenciji za novinare u Gradskom poglavarstvu, koju je sazvao gradonačelnik Milan Bandić

Uzeti su uzorci dima koji će biti analizirani, a sreća je što se širio vertikalno i nije zahvatio naseljena područja, rekao je ravnatelj zagrebačkog Zavoda za javno zdravstvo Josip Čulig. Dodao je da će također biti uzeti i uzorci tla i ostaci na požarištu kako bi se odlučilo na koji će se način sanirati opožareno područje .

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Zvonimir Šostar također je ustvrdio kako nema opasnosti za zdravlje građana, te da će se nakon provedenih analiza vidjeti što je potrebno učiniti.

Gradonačelnik Bandić kazao je kako će se nakon potpunog gašenja požara, koji je lokaliziran večeras oko 19 sati, vidjeti kakvo je stanje na požarištu. Najavio je da će se istraga provesti dosljedno i sankcionirati nezakonitosti, ako ih je bilo.

Bandić je naglasio kako će idući tjedan gradske službe obići skladišta u gradu i provjeriti rade li u skladu sa zakonom i propisima. Po njegovim riječima, nema mjesta panici i zdravlje građana nije ugroženo.

"Šteta od požara je velika, srećom nitko nije teže stradao", rekao je Bandić. Pohvalio je požrtvovnost i zalaganje vatrogasnih postrojbi koje će i noćas dežurati na požarištu.

Jedan od dvojice ozlijeđenih vatrogasaca pri gašenju požara zadržan je u bolnici zbog opeklina.

Zapovjednik Javne vatrogasne postaje Zagreb Mladen Malčić iznio je ukratko kronologiju zbivanja rekavši kako su poziv za intervenciju dobili kada se već vatra razbuktala, a da se trenutno rashlađuje požarište kako ne bi ponovno planula.

Načelnik Policijske uprave zagrebačke Krešimir Šulc izvijestio je da je u podrumu zgrade tvrtke "Trius" u Kovinskoj ulici broj 4 na Jankomiru danas poslije 13 sati buknuo je požar koji se proširio i na prostorije tvrtke "Top maziva" u kojima je uskladištena veća količina motornog ulja. Prema prvim saznanjima izazvali su ga dvojica radnika (58 i 70 godina) koji su zavarivali u skladištu sa madracima i lakozapaljivim tekućinama.

Načelnik inspektorata Policijske uprave zagrebačke Mladen Vlajić rekao je kako će istragom biti utvrđeno što je i na koji način u skladištima bilo uskladišteno, uzrok požara i ostale relevantne činjenice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙