FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izraelska vojska spremna za povlačenje u nedjelju navečer

JERUZALEM, 10. rujna 2005. (Hina/AFP) - Izraelska je vojska spremnapočeti povlačiti svoje postrojbe iz pojasa Gaze u nedjelju navečer, ata operacija nazvana "Posljednja straža", trebala bi biti gotova uponedjeljak, javlja agencija France Presse pozivajući se na službeneizvore.
JERUZALEM, 10. rujna 2005. (Hina/AFP) - Izraelska je vojska spremna početi povlačiti svoje postrojbe iz pojasa Gaze u nedjelju navečer, a ta operacija nazvana "Posljednja straža", trebala bi biti gotova u ponedjeljak, javlja agencija France Presse pozivajući se na službene izvore.

Svečanost predaje vlasti Palestinskoj samoupravi održat će se na kontrolnoj postaji Erez, u sjevernom dijelu pojasa Gaze u ponedjeljak poslije podne u nazočnosti zapovjednika izraelske divizije Gaza i njegovog palestinskog kolege.

Nakon toga bi izraelska zastava trebala biti spuštena na mjestu gdje se nekada nalazio stožer izraelske vojske.

Povlačenje bi ipak moglo biti odgođeno za jedan dan ako vlada u nedjelju da zeleno svjetlo za uništavanje sinagoga na području evakuiranih naselja u pojasu Gaze. Tih 26 sinagoga predstavljaju posljednje čitave zgrade na području nekadašnjih židovskih naselja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙