FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stažnik: Međunarodna zajednica prepoznala stručnost hrvatskih sudaca

ZAGREB, 9. rujna 2005. (Hina) - Međunarodna zajednica prepoznala jevolju i stručnost hrvatskih sudaca da sude u procesima za ratnezločine, izjavila je u Splitu pomoćnica ministrice pravosuđa iravnateljica Pravosudne akademije Štefica Stažnik, govoreći naradionici o zaštiti svjedoka i žrtve.
ZAGREB, 9. rujna 2005. (Hina) - Međunarodna zajednica prepoznala je volju i stručnost hrvatskih sudaca da sude u procesima za ratne zločine, izjavila je u Splitu pomoćnica ministrice pravosuđa i ravnateljica Pravosudne akademije Štefica Stažnik, govoreći na radionici o zaštiti svjedoka i žrtve.

Ministarstvo pravosuđa priopćilo je da je danas završena dvodnevna radionica "Zaštita svjedoka/žrtve - praktična razmatranja" iz programa "Unaprjeđenje sposobnosti suđenja za ratne zločine u Republici Hrvatskoj" koji Pravosudna akademija provodi u suradnji s Američkom odvjetničkom komorom i uz potporu Ministarstva vanjskih poslova SAD-a.

Radionici je prisustvovalo tridesetak sudaca županijskih sudova, državnih odvjetnika iz Splita i Rijeke te predstavnika MUP-a koji su u protekla dva dana raspravljali o važnosti zaštite svjedoka, međunarodnoj suradnji, procjeni prijetnje i premještaju zaštićenih svjedoka.

Politički savjetnik u američkom Veleposlanstvu Thomas Selinger najavio je donaciju opreme za video konferencije županijskim sudovima koji sude u postupcima za ratne zločine, ustvrdivši pritom da video konferencije omogućavaju bolju i učinkovitiju zaštitu svjedoka u sudskom postupku.

Štefica Stažnik najavila je da će se do kraja ove godine u Splitu otvoriti regionalni centar Pravosudne akademije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙