FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hong Kong: 8 posto stanovnika razmatralo ili pokušalo samoubojstvo

HONG KONG, 16. kolovoza 2005. (Hina/DPA) - Gotovo 8 posto stanovnikaHong Konga ozbiljno je razmatralo, planiralo ili pokušalo počinitisamoubojstvo, pokazali su rezultati vladinog istraživanja objavljenogu utorak.
HONG KONG, 16. kolovoza 2005. (Hina/DPA) - Gotovo 8 posto stanovnika Hong Konga ozbiljno je razmatralo, planiralo ili pokušalo počiniti samoubojstvo, pokazali su rezultati vladinog istraživanja objavljenog u utorak.

U ispitivanju koje je obuhvatilo 7.000 osoba starijih od 15 godina pokazalo se da je 3,6 ispitanih ozbiljno pomišljalo na samoubojstvo, 2,6 posto ga planiralo a 1,4 posto je pokušalo počiniti samoubojstvo u posljednjih 12 mjeseci.

Studija ministarstva zdravstva teritorija Hong Konga na temelju ovog ispitivanja provedenog 2003. godine, potvrdila je reputaciju Hong Konga kao mjesta s neubičajeno visokom stopom samoubojstava u odnosu na globalne prosjeke.

U toj bivšoj britanskoj koloniji koja ima 6,8 milijuna stanovnika stopa samoubojstava je 18 na 100.000 stanovnika. Svjetski je prosjek oko 14.

Procjenjuje se da Hong Kong ima treću najvišu stopu samoubojstava u azijsko-pacifičkom području nakon Japana i Koreje.

Najčešći način samoubojstva u Hong Kongu je skok s visokih zgrada, zatim gušenje dimom u zatvorenoj prostoriji paljenjem ugljena i vješanje.

Skupine za prevenciju samoubojstava pozvale su vladu da poduzme mjere kako bi zaustavila taj trend. Među koracima koje te skupine predlažu je stvaranje bolje mreže potpore za osobe koje pate depresije i povlačenje ugljena za roštilj iz prodaje po samoposluživanjima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙