FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izložba vukovarskog Gradskog muzeja u Varaždinu

VARAŽDIN, 8. rujna 2005. (Hina) - Povodom obilježavanja Danavaraždinske županije i blagdana Male Gospe 8. rujna u muzejskomprostoru varaždinskog Starog grada večeras je otvorena izložba podnazivom "Gradski muzej Vukovar - Baština simbol opstojnosti".
VARAŽDIN, 8. rujna 2005. (Hina) - Povodom obilježavanja Dana varaždinske županije i blagdana Male Gospe 8. rujna u muzejskom prostoru varaždinskog Starog grada večeras je otvorena izložba pod nazivom "Gradski muzej Vukovar - Baština simbol opstojnosti".

Izložbu, koja će biti otvorena do 18. rujna, organizirali su gradski muzeji Varaždina i Vukovara. Na izložbi se može vidjeti reprezentativni izbor građe iz arheoloških, povijesnih, kulturno-povijesnih i galerijskih zbirki vukovarskog Muzeja. Izloženi su i raznovrsni oblici keramičkog posuđa Vučedolske kulture, kulturno-povijesna i etnografska zbirka te zbirka Bauer.

Ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar Ruža Marić govorila je o povijesti i zbirkama vukovarskog Gradskog muzeja. Taj je muzej smješten u dvorcu Eltz koji je znatno oštećen za vrijeme Domovinskog rata, a potom i opljačkan. Tijekom progonstva Muzej je sakupio zbirku donacija umjetnika iz Hrvatske i Europe, a do sada je sakupljeno oko 1400 djela suvremene hrvatske i europske umjetnosti.

Izložbu je otvorio župan Varaždinske županije Radimir Čačić, a bio je nazočan i vukovarsko-srijemski dožupan Petar Kundić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙