FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Solana: Što prije početi provedbu međunarodnoga mirovnog plana

GAZA, 29. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Visoki predstavnik EU zavanjsku politiku i sigurnost Javier Solana rekao je u ponedjeljak kakobi želio da Izraelci i Palestinici bez odgode počnu provoditimeđunarodni mirovni plan za rješavanje izraelsko-palestinskogasukoba.
GAZA, 29. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Visoki predstavnik EU za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana rekao je u ponedjeljak kako bi želio da Izraelci i Palestinici bez odgode počnu provoditi međunarodni mirovni plan za rješavanje izraelsko-palestinskoga sukoba.

"Moramo se vratiti procesu što prije", rekao je Solana nakon razgovora s palestinskim premijerom Ahmadom Koreijem u Gazi.

"Jako sam zadovoljan što je izraelsko povlačenje krenulo u vrlo dobrom smjeru", rekao je Solana koji je napomenuo kako je s Koreijem dotaknuo neriješena pitanja povezana s izraelskim povlačenjem, posebno pitanje buduće povezanosti Gaze i Zapadne obale.

Izrael želi i dalje kontrolirati osobe i robu koji u Gazu stižu iz Egipta, što Palestinci odbijaju.

"Siguran sam da ćemo naći rješenje kojim će biti zadovoljne sve strane", rekao je Solana koji bi se trebao sastati i s Mahmudom Abasom te s egipatskim izaslanikom Omarom Sulejmanom koji je doputovao u Gazu na razgovore o pograničnim pitanjima kao i o palestinskom poštivanju primirja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙