FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Solana pozvao Izrael da iskoristi pozitivno ozračje

JERUZALEM, 28. kolovoza 2005. (Hina/AP) - Visoki predstavnik EU zavanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solana, koji je u nedjeljuzapočeo trodnevni posjet Bliskom istoku, pozvao je Izrael da iskoristipozitivno ozračje nakon povlačenja iz Gaze i sa Zapadne obale,pozdravivši dobro organiziranu i nenasilnu evakuaciju svih 21 naseljau Gazi i 4 na Zapadnoj obali.
JERUZALEM, 28. kolovoza 2005. (Hina/AP) - Visoki predstavnik EU za vanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solana, koji je u nedjelju započeo trodnevni posjet Bliskom istoku, pozvao je Izrael da iskoristi pozitivno ozračje nakon povlačenja iz Gaze i sa Zapadne obale, pozdravivši dobro organiziranu i nenasilnu evakuaciju svih 21 naselja u Gazi i 4 na Zapadnoj obali.

Solana je prvi visoki strani političar koji je posjetio Izrael nakon što je okončano povlačenje izraelskih naseljenika iz Gaze i sa Zapadne obale i počeo proces raspuštanja vojnih baza u Gazi u pripremi predaje kontrole Palestincima.

Izraelski ministar vanjskih poslova Silvan Shalom na zajedničkoj je konferenciji za novinare pozvao EU da se kloni bilo kakvih odnosa s militantnim organizacijama Hezbollah i Hamas. Dodao je da je palestinski napad u nedjelju pokazao potrebu da se ojača izraelska sigurnost.

Palestinski napadač samoubojica raznio se na prometnom autobusnom kolodvoru u Beershebi u južnom Izraelu, ranivši pritom najmanje deset osoba. Eksplozija se dogodila tijekom najveće jutarnje gužve u nedjelju koja je u Izraelu prvi radni dan u tjednu.

Sa Solanom bi se u ponedjeljak u Gazi trebali susresti predsjednik Palestinske samouprave Mahmud Abas i premijer Ahmed Korei.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙