FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Glumičić: ostajem kod izjave da je "Oluja najveća sramota za Hrvatsku i da je izvedena u tipično fašističkom maniru"

KARLOVAC, 8. rujna 2005. (Hina) - Predsjednica Odbora za ljudska pravaJelka Glumičić izjavila je danas za Hinu da "u cijelosti ostaje kodsvoje izjave da je 'Oluja' najveća sramota za Hrvatsku" i da je"izvedena u tipično fašističkom maniru", ali da je proširuje iriječima da je "najveća sramota srpskog naroda ubijanje iprotjerivanje Hrvata iz svojih domova, gradova i sela".
KARLOVAC, 8. rujna 2005. (Hina) - Predsjednica Odbora za ljudska prava Jelka Glumičić izjavila je danas za Hinu da "u cijelosti ostaje kod svoje izjave da je 'Oluja' najveća sramota za Hrvatsku" i da je "izvedena u tipično fašističkom maniru", ali da je proširuje i riječima da je "najveća sramota srpskog naroda ubijanje i protjerivanje Hrvata iz svojih domova, gradova i sela".

Glumičić je to izjavila nakon današnje tiskovne konferencije Odbora za ljudska prava naslovljene - "Odgovor Jelke Glumičić karlovačkoj javnosti nakon njezine izjave...", koju je nedavno dala vojvođanskom listu "Glas javnosti".

Djelatnica Odbora i zamjenica predsjednika Nacionalne koordinacije Vijeća Srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj Nada Radović na konferenciji za novinare je izjavila kako je "Odbor svjestan da je izjava Jelke Glumićić uzrokovala vrlo radikalne odgovore braniteljskih udruga i političkih stranaka, što smanjuje prostor za dijalog i toleranciju".

Dodala je pak da je "'Oluja' legitimna, ali ne i pravedna".

Fotoreporter "Karlovačkog lista" Denis Štošić rekao je Jelki Glumičić na tiskovnoj konferenciji kako nije mogao vjerovati da je izjavila da je "Oluja izvedena u tipično fašističkom maniru".

"Kao student uključio sam se u obranu Hrvatske i bio u specijalnoj postrojbi MUP-a. Iskreno vam kažem da nismo nosili nikakva fašistička obilježja, niti bili nacionalisti, a borili smo se protiv ljudi u uniformama", rekao je Stošić te dodao da nitko iz njegove postrojbe nije nikada, "unatoč mnogim iskušenjima", maltretirao civile. Zato od vas tražim da "ubuduće pazite što govorite", rekao je Jelki Glumičić koja je obećala da će to činiti i zamolila ga da joj oprosti.

Na izjavu J. Glumičić ovih su dana reagirale mnoge političke stranke, braniteljske udruge i mediji, a među njima i predsjednik Odbora za obilježavanje obljetnice "Oluje" za karlovačko Zborno područje general pukovnik Miljenko Crnjac, ocijenivši je neistinitom i potpuno neutemeljenom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙